Πολιτιστικές δράσεις ξεκινά η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Μια νέα ποιμαντική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα λάβει «σάρκα και οστά» με την ίδρυση του Πολιτιστικού Φορέα της τοπικής μας Εκκλησίας.
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες του τόπου μας θα λειτουργήσουν για παιδιά και ενήλικες, τμήματα θεάτρου, χορωδίας, μουσικού σχήματος, παραδοσιακών χορών, τόσο στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, όσο και στο Αγρίνιο.

Σκοποί αυτού του φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι:
• η αξιοποίηση και διάσωση των ζωντανών στοιχείων της τοπικής μας παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού, όπως οι χοροί, τα τραγούδια και τα έθιμα
• η ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας
• η προώθηση της πολιτιστικής εκπαίδευσης και καλλιέργειας των παιδιών και η ανάπτυξη τρόπου σκέψης και έκφρασής τους.
• η συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής για τη διοργάνωση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων
• καθώς επίσης και η πολιτιστική και πνευματική ανύψωση της κοινωνίας, μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων ιστορικού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.ά.).

Όλα τα παραπάνω σύντομα θα έχουν κοινό βήμα, χώρο και στέγη για εκείνους που αναζητούν τέχνης αναπνοή και φλόγα πολιτισμού.

Από τον Δεκέμβριο θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
Θεατρική Ομάδα: τμήμα για παιδιά άνω των 6 ετών και τμήμα ενηλίκων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο. Για πληροφορίες και εγγραφές, υπεύθυνος κ. Ιωάννης Σταμπέλος, τηλ. 694 586 1660.
Παραδοσιακοί Χοροί: τμήμα για παιδιά άνω των 6 ετών και τμήμα ενηλίκων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο. Για πληροφορίες και εγγραφές, υπεύθυνος κ. Δημήτρης Καραβασίλης, τηλ. 698 180 9889.
Παιδική και Νεανική Χορωδία: για παιδιά άνω των 6 ετών, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο και Χορωδία Ενηλίκων στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, υπεύθυνος κ. Χρήστος Ζήσης, τηλ. 698 616 8492.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News