Θα «ξεκολλήσει» ο Ανδρουλάκης;

Το στόχο για νίκη επί της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση που έδειξε πως το κόμμα του πέρασε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι τον χαροποιούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν πανηγυρίζει… Και καλά θα κάνει να μην πανηγυρίζει, γιατί οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα θα δείξουν αν το ΠΑΣΟΚ θα καθιερωθεί ή όχι στη δεύτερη θέση δημοσκοπικά –πράγμα πιθανό με την κατάσταση που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ- κυρίως θα δείξουν αν το ΠΑΣΟΚ απλώς αντικαθιστά το ΣΥΡΙΖΑ με μια δημοσκοπική απήχηση της τάξης του 15% και λίγο παραπάνω. Γιατί, προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι περισσότερο…

Και μια τέτοια δημοσκοπική επιρροή φυσικά θα μπορεί να γίνει το «πάτημα» για το μεγάλο στόχο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να ξεκολλήσει το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά θα πρέπει να «ξεκολλήσει» και ο ίδιος. Μεγάλο και σοβαρό θέμα οι υποκλοπές, αλλά δεν είναι το μόνο σοβαρό και η ατζέντα της κοινωνίας είναι διαφορετική… Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να στραφεί. Γιατί μέχρι τώρα αξιωματική αντιπολίτευση είναι επί της ουσίας οι ίδιοι οι πολίτες μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Και η δημοσκόπηση που έδειξε το ΠΑΣΟΚ να καβαλά το ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε ταυτόχρονα μόνο το 28,3% των πολιτών είναι “πολύ” ή “αρκετά” ικανοποιημένο από την κυβέρνηση ενώ το 70% δήλωση “λίγο” ή “καθόλου” ικανοποιημένο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News