Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στο Αιτωλικό

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Αιτωλικό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.

Το απόγευμα της Παρασκευής μετέφερε και κατέθεσε επί της Αγίας Τραπέζης τα ιερά μαρτυρικά Λείψανα, κατά την τάξη της Εκκλησίας και στη συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων.

Το πρωί του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων. Σε διάφορα σημεία της Ακολουθίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μεσολογγίου, Αρχιμ. Αναστάσιος Καντάνης εξηγούσε τα τελούμενα για να μπορούν οι πιστοί να κατανοούν καλύτερα και να συμμετέχουν στην ιερά ακολουθία. Αμέσως μετά τελέσθηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς, που με ευλάβεια συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες, ανέφερε, ότι πλέον ο Ιερός Ναός πλήρως καθαγιασμένος παραδίδεται και επίσημα στη Λατρεία του Τριαδικού Θεού για να είναι η πνευματική κιβωτός και το ιερό καταφύγιο αυτής της Ενορίας. Τόνισε, ότι θα αποτελεί το σημείο αναφοράς για όλους του κατοίκους και συνεχάρη τους κτήτορες και όσους συνείργησαν στην ανέγερση και την αποπεράτωση του Ναού, καθώς και στην προετοιμασία των Εγκαινίων.

Τέλος, ευχήθηκε να καταστεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου μια κυψέλη πνευματικής προσφοράς και μία κιβωτός εντός της οποίας οι πιστοί θα βιώνουν την αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News