Η Χρ. Σταρακά φέρνει στη Βουλή τις καταστροφές κτηνοτρόφων από αγέλες λύκων

Σε μείζον πρόβλημα εξελίσσονται για πολλούς κτηνοτρόφους στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη την Ελλάδα οι μαζικές επιθέσεις αγελών λύκων που αποδεκατίζουν τα κοπάδια τους. Ανταποκρινόμενη άμεσα σε σχετικές αγωνιώδεις αναφορές κτηνοτρόφων, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και συνυπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τομέα αγροτικής ανάπτυξης του Κινήματος, Χριστίνα Σταρακά, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Η Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Σας ακούμε και αναλαμβάνουμε δράση. Κτηνοτρόφοι των χωριών Αρακύνθου, Μούσουρα, Ελληνικά, Ρέτσινα και Κεράσοβο μάς ενημέρωσαν για τις ανεξέλεγκτες αγέλες λύκων που επιτίθενται στα κοπάδια τους. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία μέχρι τον Έβρο. Κατέθεσα ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση σε τρία πολύ συγκεκριμένα πράγματα:
– Πώς θα διορθωθεί η τουλάχιστον προβληματική ταχύτητα των ελέγχων και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές ζωικού κεφαλαίου;
– Έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα δεδομένα που αφορούν τον πληθυσμό των λύκων και των επιπτώσεών του, όπως ζητούν οι κτηνοτρόφοι;
– Έχουν αναζητηθεί λύσεις σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε να περιοριστούν οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από τους λύκους πάντα στο πλαίσιο της υπαγωγής τους στα προστατευόμενα είδη;»

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News