Πλήθος δράσεων για τον Καρκίνο του Μαστού στο Αγρίνιο

Ολοκληρώθηκαν την  Παρασκευή 17/11/2023 οι δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή τον μήνα Οκτώβρη, που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Καρκίνο του Μαστού.

Φέτος στο Δήμο Αγρινίου υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

    • Παραπομπή ωφελούμενων γυναικών του Δήμου μας για δωρεάν μαστογραφίες σε διαγνωστικά εργαστήρια της πόλης μας.
    • Συμβολική φωταγώγηση με ροζ χρώμα του κτηρίου Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζας Ελλάδος) στις 24 και 25 Οκτωβρίου.
    • “Pink the City” την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην Πλατεία Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» και τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και συλλόγων.
    • Κλινική εξέταση μαστού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας», από τον κ. Δημήτριο Θ. Κούκουρα ομότιμο Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, σε 30 ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου μας.

  • Τεστ Παπανικολάου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής) και συγκεκριμένα των εξωτερικών ιατρείων των Τεστ Παπ, και  το Νοσηλευτικό προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου και Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε ανασφάλιστες και μη γυναίκες καθώς και σε ωφελούμενες  του Παρατήματος Ρομά. Συνολικά εξετάστηκαν 62 γυναίκες. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αντιπροσωπεύει τον δεύτερο πιο συχνό σε εμφάνιση καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Αιτία είναι η επιμένουσα μόλυνση από τον ιό ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Σκοπός όλων των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση  συλλόγων, φορέων και των γυναικών, έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο. Η παρότρυνση των γυναικών για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη του καρκίνου στις γυναίκες.

Δεν ξεχνάμε :” Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές”

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ   
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού