Εγρήγορση για το Εφετείο ζητά ο Σπ. Κωνσταντάρας μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης

Ο νέος δικαστικός χάρτης είναι υπό επεξεργασία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που επεξεργάζεται αρκετά σενάρια. Εσχάτως πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι το Εφετείο στο Αγρίνιο οδεύει προς κατάργηση…

Ο νέος δικαστικός χάρτης πιθανότητα να έρθει σε διαβούλευση το Φεβρουάριο και μέχρι τότε ίσως αλλάξουν αρκετά στις κυβερνητικές προθέσεις. Εξάλλου, λέγεται και μέσω κάποιων ημιεπίσημων διαρροών από την ίδια την ηγεσία του Υπουργείου ότι πολλά δικαστήρια στην επαρχία δεν θα καταργηθούν, αλλά θα λειτουργούν εν είδει μεταβατικών δικαστηρίων.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ο δικηγόρος στο επάγγελμα Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρα με την πρόσφατη συνάντησή του με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Φωκίδας Γιάννη Μπούγα μιλά ευθέως -και προφανώς αποτυπώνοντας το κλίμα της συζήτησης που είχε με τον υφυπουργό- για κίνδυνο κατάργησης του Εφετείου. Ζητά μάλιστα εγρήγορση, αγώνα και ενότητα όλων των Αιτωλοακαρνάνων.

“Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω με την παρούσα ανάρτηση μου είναι ο κίνδυνος κατάργησης του Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα το Αγρίνιο, για την ίδρυση του οποίου γενιές δικηγόρων και φορέων πάλευαν επί δεκαετίες για την ίδρυση του και δικαιώθηκαν θετικά αυτοί οι αγώνες. Σήμερα υπάρχουν οι σκέψεις να καταργηθεί το Εφετείο, ως αυτόνομος δικαστικός σχηματισμός και να απορροφηθεί με το Εφετείο Πατρών” ανέφερε στα social media o Σπύρος Κωνσταντάρας και πρόσθεσε : “Συνεπώς πρέπει άμεσα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, αιρετή αυτοδιοίκηση, φορείς και δικηγορικοί σύλλογοι να δώσουμε την μάχη να μην καταργηθεί το Εφετείο, αλλά να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του”.

Ο Δήμαρχος Θέρμου δήλωσε μάλιστα ότι κατέστησε σαφές στον υφυπουργό ότι “η Αιτωλοακαρνανία δεν μπορεί μετά την απώλεια του Πανεπιστημίου να υποστεί και νέα υποβάθμιση με την κατάργηση του Εφετείου”.