Η κυβέρνηση θα ζοριστεί με τον υγειονομικό, όχι το δικαστικό «χάρτη»

Για το Φεβρουάριο μετατίθεται κατά πως φαίνεται η παρουσίαση του νέου δικαστικού χάρτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτή την εποχή με τους δικηγόρους σε αποχή για το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών θα ήταν too much, που λέμε και στο Βραχώρι, να ανοίξει ένα επιπλέον «μέτωπο».

Αν και η Δικαιοσύνη είναι ο πιο δύσκαμπτος τομέας στις μεταρρυθμίσεις η Κυβέρνηση φαίνεται, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, ότι βρήκε τον τρόπο να περάσει αυτή τη μεταρρύθμιση χωρίς πολύ μεγάλες τοπικές αντιδράσεις, αφού τα «μικρά» δικαστήρια δεν θα κλείσουν αλλά θα λειτουργούν εν είδει μεταβατικών δικαστηρίων, εκδικάζοντας υποθέσεις τρεις – τέσσερις φορές το μήνα. Εκεί που η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί είναι με τον υγειονομικό χάρτη. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, γιατί μπορεί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα να έχει τριτοκοσμικούς χρόνους απονομής, αλλά ποτέ δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα των πολιτών. Εκεί βρίσκεται σταθερά η Υγεία.

Ο υγειονομικός χάρτης δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει άμεσα, όμως αρμόδια υπουργικά χείλη κάνουν σιγά – σιγά τις πρώτες νύξεις για το θέμα και δηλώνουν ότι προετοιμάζονται… Μετά τους διορισμούς των νέων διοικήσεων, με βάση το νέο νόμο, κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο 2024 θα έρθει και ο υγειονομικός χάρτης. Και εκεί θα χτυπήσουν «καμπάνες» για το Νοσοκομείο στο Μεσολόγγι –και κατ΄επέκταση για όλη την Αιτωλοακαρνανία- καθώς με πληρότητα 30-40% βρίσκεται προ πολλού στο στόχαστρο των πιθανών συγχωνεύσεων κτλ. Το ζόρι… του υγειονομικού χάρτη είναι πως, αν τελικά προχωρήσει, αυτό θα γίνει τη στιγμή που τα κενά στο προσωπικό επιχειρείται να καλυφθούν με μετακινήσεις, όπως π.χ. συμβαίνει με τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News