Προβληματισμένος ο Φαρμάκης για τη μικρή συμμετοχή στη διαβούλευση

Περισσότερη συμμετοχή θέλει ο Περιφερειάρχης

Το είπε και δημόσια ο Νεκτάριος Φαρμάκης από μικροφώνου όμως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις το λέει πιο ωμά και όχι τόσο στρογγυλεμένα.

Ήταν προβληματισμένος χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας για τη μικρή συμμετοχή στη διαβούλευση για τη Στρατηγική του δήμου Αγρινίου στο πρόγραμμα ΒΑΑ. Στα πηγαδάκια μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η παρουσίαση κάποιος είπε στον περιφερειάρχη πως δεν είναι πάντα εύκολο για το μέσο πολίτη να συμμετάσχει σε μία τέτοια διαβούλευση με την έννοια ότι δεν ξέρει τις επιλεξιμότητες που υπάρχουν στο ΕΣΠΑ. Όμως ούτε αυτό για το Νεκτάριο Φαρμάκη είναι η δικαιολογία. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η διαβούλευση και η συζήτηση είναι ωφέλιμη τόσο και για τους πολίτες που μπορούν να μάθουν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες από τα τεχνικά ζητήματα που δεν γνωρίζουν, κυρίως όμως για τους αιρετούς που πρέπει πάντοτε να ακούνε τους πολίτες.

«Η ευθύνη πρέπει να φτάνει και στους φορείς και στους πολίτες, πρέπει να συμμετέχουν όλοι στη διαβούλευση, γιατί πάντα έχουμε να κερδίσουμε από τη διαβούλευση» είπε στη συνέχεια από μικροφώνου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News