«Τα μάτια του κλέφτη», της Νάζουα Ναζάρ από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η κινηματογραφική λέσχη συνεχίζοντας τις προβολές της, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ θα προβάλει την ταινία :«Τα μάτια του κλέφτη»

Η ταινία πραγματεύεται τη συγκινητική ιστορία ενός άντρα, ο οποίος ψάχνει την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη. Ο Ταρέκ, μετά από 10 χρόνια φυλάκισης, βγαίνει από τη φυλακή και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραχώδη Παλαιστίνη. Μέρος της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έγιναν το 2002 στη Ραμάλα της Παλαιστίνης.

Μέσα από την ταινία παρατίθεται το πορτραίτο της υπό κατοχή Παλαιστινιακής κοινωνίας. Πίσω από το δράμα η ζωή συνεχίζεται μιλώντας για αγάπη, τραγούδι, γέλιο και όνειρα.
Στα «Μάτια του κλέφτη” υφαίνεται η καθημερινή ελπίδα και απογοήτευση των Παλαιστινίων. Όσο υπάρχουν γυναίκες, παιδιά και άντρες Παλαιστίνιοι, θα υπάρχει ελπίδα. Η μάχη των Παλαιστίνιων για δικαιοσύνη και απελευθέρωση. Μια ανθρώπινη περιπέτεια που αναμειγνύει την αγάπη με το δάκρυ.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Νάζουα Ναζάρ
Πρωταγωνιστές: Khaled Abol Naga, Souad Massi, Malak Ermili, Suheil Haddad, Amir Kort, Maisa Abd Elhadi

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Najwa Najjar – 20th Kolkata International film festival
Βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου στον Khaled Abol Naga – 36th Cairo International film festival

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο Δημοτικό κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ στις 9.30 το βράδυ.
Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και Αμεα.
Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News