Μαύρες σημαίες δεν πήραν για να διεκδικήσουν όσα θα φέρουν τουρισμό

Στα… άρματα παραμένουν στο δήμο Ξηρομέρου ενάντια στο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή τη στιγμή που το Ειδικό Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών μέχρι τώρα δεν κατέπεσε παρά της αλλεπάλληλες προσφυγές στο ΣτΕ. Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές – κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης εμφανίστηκαν μάλιστα με μαύρες σημαίες σε αυτή την κινητοποίηση. Ο δήμαρχος της περιοχής υποστηρίζει ότι δήθεν δεν τάσσεται κατά των επιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή, ωστόσο προέχει η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της περιοχής και προτείνει οι ιχθυοκαλλιέργειες να βρίσκονται στο ανοιχτό πέλαγος και να μην εμποδίζουν άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Πάντως η καθ’ ύλην αρμόδιοι του τουρισμού έχουν διαφορετική γνώμη από το δήμαρχο και τους λοιπούς διαμαρτυρόμενους. Η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αγρίνιο επιβεβαίωσε την άποψη πως δεν έχει καμία αντίρρηση με την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή.

Το πρόβλημα όμως στο Ξηρόμερο πως όσοι κόπτονται τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα έπρεπε να είχε πάρει και τις μαύρες σημαίες, προκειμένου π.χ. να διαδηλώσουν για τις μελέτες της σύνδεσης του Αστακού και του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, που αν και ώριμες δεν έχουν προωθηθεί για χρηματοδότηση. Προϋπόθεση για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή και την τουριστική της ανάπτυξη είναι το να έχει εύκολη πρόσβαση και αυτό θα το αποκτήσει σε μεγαλύτερο βαθμό, όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια οδό. Αυτό είναι το πρόβλημα της περιοχής και όχι οι ιχθυοκαλλιέργειες.

Μάλλον είχε δίκιο τελικά ο πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ, Απόστολος Τουραλιάς, που έλεγε ότι «στο Ξηρόμερο δεν θέλουν τουρισμό»…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News