ΜΕΘ Αγρινίου : Μετά από τρεις μήνες, τώρα ο Θεμιστοκλέους λέει από βδομάδα για την προκήρυξη

Επανάληψη της δέσμευσης για προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου είχαμε στη βουλή από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση ο Μάριος Θεμιστοκλέους επανέλαβε όσα είχε απαντήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βουλή, μόνο που αυτή τη φορά δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγεί η προκήρυξη για τη ΜΕΘ.

“Δεσμεύομαι και θα δείτε την επόμενη εβδομάδα ότι θα είναι η προκήρυξη των δύο θέσεων για τη ΜΕΘ” είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε : πέρα από αυτές που είναι ήδη σε προκήρυξη για το Νοσοκομείο Αγρινίου θα προκηρυχθούν και οι δύο θέσεις για τη Μονάδα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η αιφνίδια παραίτηση”. “Είναι άμεση η αντίδραση” σχολίασε μάλιστα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, αν και μιλάμε για τουλάχιστον τρεις μήνες που παρήλθαν από την οριστικοποίηση της παραίτησης της Διευθύντριας της ΜΕΘ και σίγουρα θα περάσει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι η προκήρυξη για τη ΜΕΘ να τελεσφορήσει, εφ΄όσον φυσικά υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς…

Εντωμεταξύ ο Μ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι η δέσμευση να παραμείνει ανοικτή η ΜΕΘ τηρήθηκε “έστω και με τη δυσκολία των μετακινήσεων”, εξηγώντας ότι “μετακινούμε γιατρούς γιατί υπήρξε η αιφνίδια παραίτηση της γιατρού”.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαναστάσης ανέφερε ότι μετά από μακροχρόνιο λουκέτο, η συγκεκριμένη ΜΕΘ επαναλειτούργησε τον Ιανουάριο του 2023, οπότε και υπηρετούσαν 3 ιατροί (η Διευθύντρια και 2 εντατικολόγοι) και 1 παθολόγος και κατήγγειλε ότι ζητήθηκε τότε να προκηρυχθούν άμεσα οι 2 κενές οργανικές θέσεις εντατικολόγων, προκειμένου να λειτουργήσει το τμήμα και να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Τίποτα όμως δεν ικανοποιήθηκε. Στα τέλη Ιουλίου η Διευθύντρια της ΜΕΘ εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να παύσει εκ νέου η λειτουργία της ΜΕΘ. Τότε η 6η ΥΠΕ και ο Διοικητής του Νοσοκομείου υποσχέθηκαν κάλυψη των κενών θέσεων, που μέχρι σήμερα, 4 μήνες, μετά δεν έχουν καλυφθεί.

Την απαράδεκτη μεθοδολογία των μετακινήσεων με αυταρχικά και αντιεπιστημονικά εντέλλεσθε των γιατρών εντατικολόγων από τα Ιωάννινα, κατήγγειλε στη δευτερολογία του ο Ν. Παπαναστάσης, σημειώνοντας ότι με αυτή την πρακτική, η κυβέρνηση αντί να λύνει προβλήματα, δημιουργεί κι άλλα, με θύματα τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News