Παναγιώτου για Καμίνσκι: «Ολα αποδείχθηκαν ένα μεγάλο ψέμα»

Ο Γιώτης Παναγιώτου, εκπρόσωπος της οικογένειας Καμίνσκι στις «συμφωνίες» της με Παναιτωλικό και Κορτράικ, μίλησε για την αξιοπιστία των εκ των ΗΠΑ υποψήφιων αγοραστών που θέλησαν να εμπλακούν στον Παναιτωλικό και για πρώτη φορά παραδέχθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Για περισσότερους από πέντε μήνες η οικογένεια Καμίνσκι απασχόλησε τα εδώ δρώμενα, καθώς τον Δεκέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε πως συμφώνησαν με τον Φώτη Κωστούλα για την αγορά του Παναιτωλικού, όμως ουδέποτε εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο οικονομικό σκέλος. Ετσι μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ενώ ο νυν ισχυρός άνδρας των «κυανοκίτρινων» συνέχιζε να «τρέχει» τα πάντα στο club, τερμάτισε τις σχετικές επαφές μαζί τους και τους έδειξε την πόρτα της εξόδου. Βασικά για να είμαστε ακριβείς τους έψαχνε να πληρώσουν και εκείνοι συνεχώς προφασίζονταν δικαιολογίες ώστε να μην καταβάλουν το ποσό που είχε οριστεί.

Μάλιστα ακόμη και όταν η πλευρά του μεγαλομετόχου του Παναιτωλικού διέκοψε κάθε σχετική επικοινωνία, εκείνοι μέσω τρίτων διέρρεαν πως «έρχονται για να τον αγοράσουν» και άλλα συναφή, αν και φυσικά ελάχιστοι τους πίστευαν ή ευρύτερα ασχολούνταν πια μαζί τους. Ή πιο σωστά τους είχαν απομείνει ελάχιστοι «υποστηρικτές» στο Αγρίνιο και ευρύτερα τη χώρα μας.

Τον Ιούνιο προχώρησαν σε ανάλογο deal και με τη βελγική Κορτράικ, όμως επίσης ουδέποτε πήραν τις μετοχές του συλλόγου, επειδή όπως ανακοινώθηκε εκ νέου δεν κατέβαλαν τα χρήματα για να το πράξουν.

Ευρύτερα οι Μάτσιεκ και Μίχαηλ έλεγαν πως θέλουν να δημιουργήσουν έναν όμιλο ομάδων ανά την Ευρώπη αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και και στο παρά «χαλούσαν» οι συμφωνίες τους, ενώ τόσο στην περίπτωση του Παναιτωλικού όσο και σε εκείνη της Κορτράικ ως εκπρόσωπός τους λειτουργούσε ο Γιώτης Παναγιώτου, Κύπριος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ.

Μάλιστα ο ολλανδικός Τύπος ισχυρίστηκε πως «ρόλο» στη συμφωνία με τη δεύτερη «έπαιξε» και ο Αλεξ Κρος, που τους πρώτους μήνες του 2024 θα αναλάβει καθήκοντα στον Αγιαξ, ως γενικός διευθυντής, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος αλλά η παρουσία του ήταν έμμεση. Οπως μετέφερε στην ιστοσελίδα «soccernews.nl» επειδή γνώριζε τόσο τον Παναγιώτου όσο και τον Βίνσεντ Ταν, ιδιοκτήτη της Κορτράικ, όταν ο πρώτος τον ενημέρωσε πως αναζητά ευρωπαϊκές ομάδες προς πώληση για λογαριασμό των Καμίνσκι, έφερε, σε ελεύθερη μετάφραση, τις δύο πλευρές σε επαφή. Ως εκεί.

Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις και του Παναγιώτου, εκπροσώπου των Καμίνσκι, που επί της ουσίας τους «αδειάζει». «Παρουσίασαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πήραν άδεια από την ελληνική ομοσπονδία. Οι δικηγόροι ενέκριναν τη συμφωνία. Ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε γιατί δεν πλήρωσαν. Τη στιγμή που καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ο Αλεξ και εγώ τους είχαμε ήδη παρουσιάσει στην Κόρτραϊκ. Υποθέσαμε ότι ήταν αξιόπιστοι. Oλα αποδείχτηκαν ένα μεγάλο ψέμα. Eχασα μήνες από τον χρόνο μου και δεν πληρώθηκα ποτέ γιατί οι συμφωνίες κατέρρευσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ολλανδικό μέσο.

πηγή : gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News