Νοσοκομείο Αγρινίου : Εμπαιγμός από Θεμιστοκλέους, λένε οι Νοσοκομειακοί Γιατροί

Μ. Αραβανής : «Κάθε φορά ακούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν οι θέσεις»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της απεργίας της ΟΕΝΓΕ

Απεργία κήρυξαν για σήμερα Τετάρτη (29/11) και αύριο Πέμπτη (30/11) οι γιατροί και οι εργαζόμενοι νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, βάζοντας στο στόχαστρο «την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας». Η ΟΕΝΓΕ επίσης καταγγέλλει «την επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών, δραματική υποστελέχωση τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων» και «την δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών».

Στο πλαίσιο της απεργίας σήμερα οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Αγρινίου, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, όσο και για τη δίωξη 200 γιατρών του Νοσοκομείου για τη μη έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών για τις εξετάσεις των ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου.

Παρόντες στην κινητοποίηση, που υποστηρίχθηκε και από φορείς της περιοχής, ήταν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Αρ. Αγραφιώτης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου Τίμος Παπανικολάου, ο πρόεδρος των ταξί Αγρινίου, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ.α.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας σε δηλώσεις του σχολίασε την πρόσφατη τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, αναφορικά με τη στελέχωση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου και την προκήρυξη δύο θέσεων, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά του Υπουργείου. «Τα ίδια ακριβώς μας είχαν πει και πριν ένα μήνα, κάθε φορά ακούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθούν οι θέσεις. Αυτός είναι εμπαιγμός» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Αραβανής και πρόσθεσε ότι οι κενές θέσεις γιατρών στη ΜΕΘ μαζί με τη θέση του Διευθυντή είναι τρεις και όχι δύο.

«Είχαμε ζητήσει να προκηρυχθούν ταυτόχρονα και οι τρεις κενές οργανικές θέσεις της Μονάδας, γιατί» – εκτίμησε ο Μ. Αραβανής- «πως μόνο έτσι θα υπάρξει ενδιαφέρον για την προκήρυξη». Τέλος ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι τα κενά καλύπτονται με εντέλλεσθε και με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία, αντί να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες η προκήρυξη των κενών θέσεων. «Έτσι δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας» κατέληξε ο Μ. Αραβανής.

Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε την 48ωρη απεργία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Ταυτοχρόνως καλεί σε συγκέντρωση στις 30 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Τα αιτήματα της απεργίας είναι:
• Διπλασιασμός μισθών –αποζημίωσης των εφημεριών
• Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες
• Διπλασιασμός προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου
• Να μην συγχωνευτεί/κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της απεργίας της ΟΕΝΓΕ