Η διαφωνία Κομισιόν για το φορολογικό

Συζητάμε αυτές τις ημέρες για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση να εφαρμόσει σε πάνω από 700.000 ελεύθερους επαγγελματίας πάσει θυσία και ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Αυτό όμως που μαθαίνει η «στήλη» είναι ότι οι Βρυξέλλες και συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι και τόσο ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη.

Διαφωνία

Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα σε περίπου 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά δεν αποτελεί αυτό που λέμε «καλή πρακτική».

Φοροδιαφυγή και Ερντογάν…

Θα ήθελαν να υπάρχουν περισσότερα μέτρα που να περιορίζουν τη φοροδιαφυγή με ελέγχους και όχι με ένα μέτρο που είναι καθαρά φορο-εισπρακτικό. Πάντως η ελληνική κυβέρνηση πίσω δεν θα κάνει. Το μόνο που θα δούμε είναι κάποιες διορθώσεις στο παραένα της ψήφισης, δηλαδή πριν την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Αφήστε που εκείνη την ημέρα θα είναι στη χώρα μας ο Ταγίπ Ερντογάν και όλοι θα ασχολούνται με τι πρόκειται ή τι δεν πρόκειται να πει.

πηγή : ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News