Oι 100 που έφυγαν συγκρίνονται με τις εκατοντάδες μέλη του… e-mail; 

Ποιοτικό ή ποσοτικό το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ;

100 αποχωρήσεις μελών μετρά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Και το ζήτημα δεν είναι μόνο ποσοτικό, είναι και ποιοτικό γιατί μεταξύ των στελεχών που… κούνησαν μαντήλι συγκαταλέγονται και πρόσωπα που είχαν σημαίνοντα ρόλο στα κομματικά, αλλά και στα τοπικά δρώμενα. Όταν αποχωρούν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, μέλη που είχαν κομματικά πόστα ή μέλη που ήταν αιρετά στην Αυτοδιοίκηση, όπως ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος το 2019 στο Αγρίνιο, δεν είναι κάτι που περνά απαρατήρητο.

Εντωμεταξύ ακόμη και ο πρώην βουλευτής του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος φαίνεται ότι ετοιμάζεται να ενταχθεί στο εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, καθώς την περασμένη Δευτέρα ήταν και αυτός παρόν στην ομιλία του Αλέξη Χαρίτση.

Ο αντίλογος μέχρι πρότινος ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία αριθμούσε περί τα 4.000 μέλη, επομένως θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αποχώρηση όχι 100, αλλά 200 ή και 300 μελών, δεν σημαίνει κάτι συνταρακτικό. Μάλιστα ελέγετο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει κερδισμένος από αυτή τη διάσπαση. Όμως πόσα από αυτά τα μέλη είναι πραγματικά ενεργά και βρίσκονται όντως κοντά στις κομματικές οργανώσεις ή έγιναν απλώς μέλη για να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες και ακολούθως αποτραβήχτηκαν, γιατί το κόμμα λειτουργούσε με κλειστές πόρτες και με όρους «ιδεολογικής» ή «προεδρικής» καθαρότητας; Ή μήπως οι 100 που έφυγαν συγκρίνονται με τις εκατοντάδες που έχουν εγγραφεί μέσω e-mail και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μέλη του… e-mail;

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News