Δράση εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το δήμο Ναυπακτίας και τη βιβλιοθήκη Ναυπάκτου

Το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Ναυπακτίας και η Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, προσκαλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ηλικίας 8-12 ετών, στην εκπαιδευτική δράση που συνδιοργανώνουν με τίτλο:

«Τα Χρώματα των Δικαιωμάτων»

η οποία θα υλοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 10:00 με 12:00, στην Παπαχαραλάμπειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου. Σκοπός της δράσης αποτελεί η γνώση των διαφορετικών αποχρώσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου και συγκεκριμένα η αναγνώριση των ατομικών και ομαδικών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη της κοινωνικής ευθύνης αλλά και στάσεων αποδοχής και σεβασμού με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο.

Στόχοι της δράσης «Τα Χρώματα των Δικαιωμάτων» είναι:
α) Η κατανόηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και των υποχρεώσεων που πλαισιώνουν την εφαρμογή τους στον καθημερινό μας βίο.
β) Η αποκωδικοποίηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου μέσω των διεθνών συμβάσεων και η βιωματική εφαρμογή τους μέσω συλλογικών δραστηριοτήτων.
γ) Η ανάπτυξη ενσυναίσθησης και πολιτισμικής κουλτούρας των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.
Υπεύθυνες δράσης: Αδαμοπούλου Χαρούλα (ΠΕ Παιδαγωγός- MSc Κέντρου Κοινότητας- Παραρτήματος Ρομά Δήμου Ναυπακτίας) & Ζαφειροπούλου Ανδριανή (Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος, MSc της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου (26340 27388)
Τηλέφωνα για πληροφορίες: 26340 27388, 26340 38639
Χώρος διεξαγωγής: Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου (Κοζώνη 7).

Είσοδος ελεύθερη.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News