Η θέση της παράταξης Πιστιόλα για τις ΔΕΥΑ

Κ. Πιστιόλας: να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων, οι χαμηλές χρεώσεις και ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό

Σχετικά με την προωθούμενη συγχώνευση του έργου των υφιστάμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) σε νέα, μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα, που θα αναλάβουν ευρύτερες περιοχές αρμοδιότητας, η παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της και σοβαρές επιφυλάξεις.

Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία έχει ήδη προκαλέσει αναταράξεις και η παράταξη αναμένει την τελική της εκδοχή, ώστε να αποσαφηνιστούν όλα τα ερωτήματα που σήμερα υπάρχουν και να μιλήσει, εφόσον χρειαστεί, επί πραγματικών δεδομένων.

Ωστόσο, ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συγκαλεί η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου με μοναδικό θέμα το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις των ΔΕΥΑ, επισημαίνουμε ότι το μείζον θέμα είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων, σαφώς και ο χαρακτήρας του νερού ως δημόσιο αγαθό, σε συνάρτηση με το προσιτό τιμολόγιο για τους πολίτες.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί και δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε ενδεχόμενο ευθείας ή έμμεσης προσπάθειας να θιγεί κάποιος απ’ τους προαναφερθέντες ,απαράβατους στη δική μας αντίληψη, όρους.

Τονίζουμε, παράλληλα, την ανάγκη ουσιαστικού εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης των ΔΕΥΑ (και ειδικότερα της ΔΕΥΑ Αγρινίου) σε μέσα και προσωπικό, ώστε με επάρκεια να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και επισημαίνουμε πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα, σε έναν Δήμο όπου το νερό (Αχελώος) είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά το σήμα κατατεθέν του.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News