Το… αυτοάνοσο της οπαδικής βίας

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη… πάτησε το κουμπί σε ένα πλαίσιο αυστηρών μέτρων για την πάταξη της οπαδικής βίας, το σύνθετο και πολυεπίπεδο περιεχόμενο του προβλήματος ωστόσο, μας… προϊδεάζει ότι θα το βρίσκουμε μπροστά μας και το επόμενο διάστημα.

Η βία είναι συνυφασμένη με τις μάζες. Πολύ περισσότερο σε χώρους αθλητικών διοργανώσεων, εκεί όπου η ατομικότητα υπερτερεί της συλλογικής συνείδησης, και ο καθένας επιδιώκει να εκφράσει αδιαμεσολάβητο και ανεξέλεγκτα, πτυχές της προσωπικότητάς του τις οποίες διατηρεί σε… πειθαναγκασμό, στις υπόλοιπες εκδοχές της ζωής του.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το πρόβλημα επιδεινώνεται στη συλλογική εργαλειοποίησή του. Οι ομάδες και οι… ιδιοκτήτες τους, με σημαντική οικονομική επιφάνεια και επιδίωξη παρέμβασης στον δημόσιο βίο, αξιοποιούν προς εξυπηρέτηση των δικών τους, ιδιοτελών συμφερόντων την αγάπη των οπαδών για τον σύλλογό τους.

Η έννοια του Δικαίου είναι αφόρητα σχετικά σε επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού και συλλόγων. Γι’ αυτό και η αθλητική βία έχει εξελιχθεί σε… αυτοάνοσο, όχι μόνο για τη δική μας κοινωνία.

Υπάρχει και θα υπάρχει. Το κρίσιμο σημείο καμπής της διαχείρισής της, αφορά στο με ποιές αφορμές και με ποιά ένταση εκδηλώνεται κάθε φορά.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News