«Δεν το έχω ξαναδεί»: Ο Λιβάνιος έφριξε με το Δήμο Μεσολογγίου

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας έστειλε ο Αναπλ. ΥΠΕΣ την επιστολή του Δημάρχου
Το Μουσείο Κατράκη στο Αιτωλικό δεν κλείνει από την στιγμή που καταργείται ως νομικό πρόσωπο του Δήμου Μεσολογγίου, μπορεί όμως να γίνει διεύθυνση μέσα στο Δήμο Μεσολογγίου και να συνεχίσει να λειτουργεί.

Αυτό απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Ζαμπάρα. Σύμφωνα με το Θ. Λιβάνιο η αδράνεια του Νομικού Προσώπου τα προηγούμενα χρόνια είναι η απόδειξη πως έπρεπε να προχωρήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα για τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων.
“Αν θέλουμε ένα μουσείο το οποίο είναι κλειστό τις μισές μέρες του χρόνου επειδή δεν έχει προσωπικό, αν θέλουμε ένα μουσείο το οποίο δεν μπορεί να συντηρήσει βασικές ανάγκες του και να υπηρετεί τις βασικές ανάγκες, να το αφήσουμε” είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Λιβάνιος.

Ωστόσο εντύπωση προκάλεσαν τα λεγόμενά του για τη διοίκηση του Δήμου Μεσολογγίου. Σχολιάζοντας την απένταξη του έργου της ψηφιοποίησης του Μουσείου από το ΕΣΠΑ ο Θ. Λιβάνιος είπε : Στην απάντηση, όταν γίνεται μια ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητάμε στοιχεία από τον εκάστοτε δήμο που αφορά το νομικό πρόσωπο. Επί πέντε χρόνια δεν έχω ξαναδεί τέτοια απάντηση δημοτικής αρχής. Ξέρετε τι έκανα; Την έστειλαν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Δεν μπορώ να την καταθέσω στα Πρακτικά, γιατί έχει προσωπικά στοιχεία μέσα, αλλά μιλάει για πράγματα τα οποία είναι ο ορισμός της δικαίωσης επιλογής να πέσουν μέσα στο Δήμο. Προγραμματική σύμβαση η οποία περνούσε δια περιφοράς, υπόνοιες για μη χρηστή διαχείριση κ.λπ. Όλο αυτό το κομμάτι ειλικρινά σας λέω δεν το έχω ξαναδεί. Να κατηγορεί δήμαρχος, ο “χι” δήμαρχος υπάλληλο ή υπαλλήλους, δεν το έχω ξαναδεί.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News