Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου

Εορταστική Εκδήλωση αφιερωμένη στα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17ης Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου. Οι μαθήτριες και οι φοιτήτριες που συμμετέχουν στις νεανικές συνάξεις της Χριστιανικής Ενώσεως παρουσίασαν επίκαιρο θεατρικό με τίτλο «Εκείνη τη νύχτα» και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος ανέφερε, ότι ο Χριστός ήρθε στον κόσμο ως ένα ανυπεράσπιστο βρέφος. «Μην αναζητούμε έναν Θεό της δύναμης και της ισχύος που θα έρθει για να παραβιάσει την θέληση του ανθρώπου και να εξουσιάσει τη βούλησή του. Είναι ένας Θεός που πάντοτε θα μιλάει, θα συμπεριφέρεται, θα ενεργεί, θα αποφασίζει, θα θαυματουργεί, θα πάσχει μόνο με τη δύναμη της αγάπης. Ο Χριστός θα γεννηθεί για να μας διδάξει, ότι μόνο με τη δύναμη της αγάπης μπορούμε να νικήσουμε τον εαυτό μας, τους άλλους ανθρώπους και τον κόσμο ολόκληρο. Η αγάπη είναι η δύναμη που μπορεί να συγχωρεί, να αποδέχεται τη μετάνοια και να αντιπροσφέρει την σωτηρία και την λύτρωση».

Επίσης, υπογράμμισε το χρέος και την ευθύνη που έχουμε όλοι όσοι το βράδυ των Χριστουγέννων θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ να μεταφέρουμε το θαύμα της πίστης που θα γεννηθεί μέσα μας σε ολόκληρο τον κόσμο. «Ο Χριστός θα γεννηθεί μέσα στη καρδιά και στην ψυχή μας και αυτή η θεία γέννα θα μας ζωογονήσει, θα μας ανακαινίσει, θα μας κάνει χριστοφόρους. Αυτό το φως που θα παραλάβουμε από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, το φως της αγάπης και της ταπείνωσης, έχουμε χρέος να το προσφέρουμε απλόχερα σε όλο τον κόσμο για να γίνει τόσο φωτεινός, όσο φωτεινή ήταν εκείνη η νύχτα που έλαμψε από το άστρο της βηθλεέμ και καταυγάστηκε από το φως της ελεύσεως του Υιού και Λόγου του Θεού».

Ο Σεβασμιώτατος τέλος συνεχάρη τα μέλη της χορωδίας, τη θεατρική ομάδα και όλους όσοι κοπίασαν για να προετοιμάσουν την όμορφη και ζεστή εκδήλωση που βοήθησε τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το μυστήριο των μυστηρίων και την εορτή των εορτών, τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στη Χριστιανική Ένωση Αγρινίου