Κι όμως η αντιπολίτευση ψήφισε τη νέα ΒΑΑ

Οι φούρνοι στο Αγρίνιο μπορεί να παρέμειναν στη θέση τους, αλλά το γεγονός ότι ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση του δήμου Αγρινίου το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να φέρει σε ισχύει ακόμη και αυτό, που λέει η γνωστή παροιμία.

Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για τη νέα προγραμματική περίοδο, που ουσιαστικά αφορά την επόμενη επταετία μέχρι το 2030, εν αντιθέσει με το πρόγραμμα της προηγούμενης περιόδου ανοίγεται εκτός του αστικού ιστού του Αγρινίου, πράγμα που φαίνεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να ψηφιστεί από την αντιπολίτευση. Και εδώ δεν μπορεί κανείς παρά να επαινέσει το γεγονός ότι καταγράφεται συναίνεση στο γενικό και θεωρητικό επίπεδο ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, πράγμα αρκετά σημαντικό.

Το παράδοξο από την άλλη είναι ότι την ίδια ώρα καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου. Και είναι παράδοξο αυτό την έννοια ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα κατά κύριο λόγο αποτελείται από τα έργα αυτού του προγράμματος. Ενδεχομένως, τα επόμενα χρόνια όταν τα νέα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα εντάσσονται και θα μπαίνουν σιγά-σιγά στη φάση υλοποίησης, να ψηφίζεται από την αντιπολίτευση και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ενδεχομένως όμως… γιατί τη νέα περίοδο δύο από τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα έχουν διαφορετικούς επικεφαλής. Σε διαφορετική περίπτωση όσοι ψήφισαν τη Στρατηγική του προγράμματος και θα βρίσκονται και στη νέα περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο, ίσως να έχουν πρόβλημα…

Πάντως σε πρώτη φάση τουλάχιστον η θετική ψήφος στο νέο πρόγραμμα μπορεί εύκολα να ερμηνευτεί ως παραδοχή του λάθους να μην ψηφιστεί το αρχικό πρόγραμμα, που είχε εγκριθεί το 2016.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News