Έκλεψε τις εντυπώσεις η μουσικοθεατρική παράσταση του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ.Αγρινίου

Την Τετάρτη 20/12/23 το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ.Αγρινίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, παράρτημα Αγρινίου, παρουσίασε την πρωτότυπη και πολυεπίπεδη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Προσευχές από χώμα κι ανθό…”.

Τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκε η κ. Ευσταθία Γρέντζελου, ενώ τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία του χορού ιεροψαλτών ο κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος.
Σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνομίλησε με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά παινέματα και τραγούδια, ενώ συνάντησε ήρωες από τα χριστουγεννιάτικα διηγήματά του, ανασύροντας θύμησες που δίνουν απάντηση για ‘κείνο το μεμακρυσμένο φως που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κοιτάζοντας μέσα του…

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Φαρμάκης, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αγ. Κωνσταντίνου (όνομα), Δοκιμίου (όνομα) και Καλυβίων (όνομα), ο Πρόεδρος του Τμήματος του Πανεπιστημίου κ. Γρηγόριος Μπεληγιάννης, ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Καντάνης, ο διευθυντής του Εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα” κ. Δημήτριος Χειμαριώτης, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κ. Λαμπρινή Κολοβού – Λεχουρίτη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου που από νωρίς είχε προσέλθει στο χώρο.

Η παράσταση έκλεισε με το θερμό και πατρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ με την συγκεκριμένη παράσταση άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας με το Πανεπιστήμιο της πόλης μας.

Συμμετείχαν :
– το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ.Αγρινίου
Χορωδία «Ιάμβη»
Μουσικό σύνολο «Ηχώ»
– η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας &
– Χορός Ιεροψαλτών

Εικαστική σύνθεση αφίσας : Μιχάλης Κότσαρης
Ηχοληψία : Νίκος Καλαμπαλίκης
Photo’s : Νίκη Μπερερή

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ.Αγρινίου