Η αμφιβολία Τσουκαλά για το Ταμείο Ανάκαμψης

Έλλειμμα εμπιστοσύνης

Η διαχείριση της κυβέρνησης στο ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης φαίνεται ότι δημιουργεί έλλειμμα εμπιστοσύνης. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Γιάννης Τσουκαλάς έθεσε το ζήτημα της απορρόφησης των πόρων στην…επίσημη πρώτη του εμφάνιση.

Η απορρόφηση των πόρων

Όντας μάλιστα επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία η έκφραση αμφιβολίας του σε σχέση με το αν θα απορροφηθούν γρήγοτα οι πόροι του Ταμείου μέσα στο 2024 και αν θα «τρέξουν» με τον δέοντα ρυθμό οι επιχορηγήσεις. Όπως σημειώνεται στην έκθεση «Αν και συνολικά η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου δεν διαφέρει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και στο σκέλος των δανείων Ταμείου η απορρόφηση είναι ισχυρή, είναι εξαιρετικά σημαντικό η χρηματοδότηση από το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου να τρέξει πολύ γρήγορα για το 2024, κυρίως διότι από την φύση τους οι επενδύσεις εμπεριέχουν καθυστερήσεις σχεδιασμού και υλοποίησης».

Δικαιώματα…

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση είχε δώσει δικαιώματα…Προέβλεπε επενδύσεις της τάξης του 15,5% για φέτος στον περυσινό προϋπολογισμό και τελικά πέτυχε το υποδιπλάσιο 7%. Μάλιστα, φαίνεται ότι δε διδάχθηκε από το λάθος της και στο φετινό προϋπολογισμό και θέτει τον πήχη για το 2024 στο 15,1%. Άντε τώρα να ζητήσει τα ρέστα από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα που «κατέβασε» την εκτίμησή του για την ανάπτυξη της επόμενης χρονιάς κατά μισή μονάδα…

πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News