Θα «χαιρετήσουν» κι άλλοι, όπως ο Κωστίκογλου;

Ο Σωκράτης Κωστίκογλου «χαιρέτησε» τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου και ως απλό μέλος του συλλόγου. Από τα όσα έκανε γνωστά ο ίδιος μέσω της μακροσκελούς ανακοίνωσής του καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο προσωπικό, αλλά κυρίως θέμα διαφοράς νοοτροπίας.

Το ζήτημα πλέον είναι αν μαζί με τον Σωκράτη Κωστίκογλου θα «χαιρετήσουν» κι άλλοι έμποροι τον υφιστάμενο εμπορικό σύλλογο, στο βαθμό που θα δημιουργηθεί χώρος για ένα διαφορετικό όργανο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των εμπόρων της πόλης. Καθώς φαίνεται πως υπάρχουν διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως ο Σ. Κωστίκογλου μέσω της ανακοίνωσής του δεν καλεί τα μέλη του Συλλόγου να αποχωρήσουν. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα βέβαια κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι αυτό που λέμε «εμπορικός κόσμος» ως συλλογικότητα δεν υφίσταται. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια παίρνονται αποφάσεις που διχάζουν τον ίδιο τον εμπορικό κόσμο, με αποτέλεσμα στο τέλος όποτε θέλει ο καθένας να κλείνει ή να ανοίγει το μαγαζί του. Φυσικά δεν μπορεί να υφίσταται αριθμητικά με 200 ή 250 μέλη σε μια πόλη με το μέγεθος του Αγρινίου. Κυρίως όμως δεν υφίσταται από άποψη επαφής με την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα της πόλης και του καταναλωτή.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα λυθούν ως δια μαγείας αν κάποια στιγμή υπάρξουν δύο εμπορικοί σύλλογοι με 150 μέλη ο καθένας, που θα πράττουν τα ακριβώς αντίθετα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News