Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου : Προϋπολογισμός 131 εκατ. για το 2024

Σχεδόν άδεια τα έδρανα της αντιπολίτευσης

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγρινίου για το 2024 πέρασε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η καθιερωμένη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έγινε κάπως καθυστερημένα εξ’ αιτίας της εκκρεμότητας που υπήρχε με τα νομικά πρόσωπα των Δήμων και το αν θα εξαιρεθούν ή όχι από το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέλει την κατάργησή τους.

Ο προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει έσοδα και αντίστοιχα έξοδα ύψους 131,5 εκατ. ευρώ. Ο εισηγητής του, αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης, εκτίμησε ότι ο προυπολογισμός αποτυπώνει την πρόοδο στα οικονομικά του Δήμου Αγρινίου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν εξ’ αιτίας διαφόρων παραγόντων όπως η πληθωριστική και ενεργειακή κρίση. Στο πλαίσιο αυτό ο Βασίλης Φωτάκης υπογράμμισε ότι τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Αγρινίου έχουν παραμείνει αμετάβλητα επί χρόνια και εκτίμησε ότι διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας της χρηστής διοίκησης, που αποτυπώνει το απτό έργο της δημοτικής αρχής σε πολλούς τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έδρανα της αντιπολίτευσης στην εν λόγω συνεδρίασης ήταν ως επί το πλείστον ήταν άδεια, με τις παρατάξεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Ανυπότακτου Αγρινίου να καταψηφίζουν και τη Συμμαχία Πολιτών του Γ. Καραμητσόπουλου να τον υπερψηφίζει.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου δήλωσε υπερήφανος για τον προϋπολογισμό σημειώνοντας με νόημα ότι κάθε χρόνο μεγαλώνει, ενώ υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά του ότι ο Δήμος δεν έχει μετακυλήσει προς τους πολίτες μέσω των τελών επιπλέον κόστη.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News