Προσλήψεις με το… σταγονόμετρο στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και Περιφέρεια

Μικρό καλάθι για προσλήψεις το 2024 στην Αυτοδιοίκηση
28 θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και 13 στους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Χιλιάδες προσλήψεις σε Δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες διοικήσεις προβλέπει ο ετήσιος προγραμματισμός του υπουργείου Εσωτερικών για το 2024.

Πρόκειται για 2.272 μόνιμες προσλήψεις ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ σε όλη την Ελλάδα, από τις οποίες οι 1881 αφορούν τους Δήμους.To Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της «πράξης έγκρισης προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2024» προσδιορίζει επακριβώς τις θέσεις που θα ανοίξουν το νέο έτος σε Δήμους, Περιφέρειες Αποκεντρωμένες, σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα τις 122 ανέρχονται οι μόνιμες προσλήψεις ΠΕ, ΔΕ, ΤΕ, ΥΕ που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν θέσεις σε δήμους της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας των νησιών του Ιουνίου καθώς και στις τρεις Περιφέρειες και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Ειδικότερα 28 θέσεις αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και 13 τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας. Μέσω αυτών καλύπτονται κάποια από τα κρίσιμα κενά που υπάρχουν σε σημαντικές υπηρεσίες των Δήμων, ωστόσο οι θέσεις που εγκρίνονται παραμένουν σταγόνα σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν.

Σε ότι αφορά τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:
• 5 θέσεις στο Δήμο Αγρινίου
• 3 θέσεις στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας
• 3 θέσεις στο Δήμο Ναυπακτίας
• 1 θέση στο Δήμο Αμφιλοχίας
• 1 θέση στο Δήμο Θέρμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 28 θέσεις που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι 11 θέσεις αφορούν τις τεχνικές υπηρεσίες με ειδικότητες μηχανικών (πολιτικών, ηλεκτρολόγων, χημικών και μηχανολόγων μηχανικών) και εννέα ακόμη αφορούν θέσεις γεωπόνων, κτηνιάτρων για υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News