Με χατ τρικ του «τυφώνα» Τορεχόν 3-2 ο Παναιτωλικός τον Πανσερραϊκό

Νίκη βάλσαμο πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο επί του Πανσερραϊκού

Η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού τα έκανε… μαντάρα μοιράζοντας δώρα στον Πανσερραϊκό, αλλά ο απίστευτος απόψε Πέδρο Τορεχόν με χατ τρικ (35′, 64′, 84′) είχε την τελευταία λέξη στο 3-2 των γηπεδούχων, με το οποίο ο Παναιτωλικός ισοβαθμεί με το Βόλο και τους Σερραίους.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι έχοντας τη διάθεση να πρεσάρει ωστόσο ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί καθώς στο 15′ και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, Μλάντεν και Καπίνο είχαν κακές αντιδράσεις με τον Δεληγιαννίδη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 0-1.

Το παιχνίδι κύλησε σε χαμηλό τέμπο κατά το επόμενο εικοσάλεπτο με τον «Τίτορμο» ωστόσο να καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 35′ καθώς μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Λιάβας έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Τορεχόν που πλάσαρε εύστοχα τον Χόβαν για το 1-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή μέχρι το τέλος του ματς και συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι στο 45′ με το σουτ του Ντουάρτε προ του Γκοτζαμανίδη να φεύγει λίγο άουτ ενώ αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους η προσπάθεια του Άλεξιτς, ένα λεπτό αργότερα, πέρασε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε τριπλή αλλαγή περνώντας μεταξύ άλλων και τον Ουάρντα κάνοντας ντεμπούτο και αντίστοιχα ο Γιάννης Πετράκης πέρασε τον Σενγκέλια που είχε την πρώτη φάση στο 55′ με το σουτ του ν’ αναγκάζει τον Χόβαν σε επέμβαση για κόρνερ για να πάρει προβάδισμα η ομάδα του στο 64′ με σκόρερ ξανά τον Τορεχόν που πέτυχε το 2-1.

Η απάντηση των «λιονταριών» ήταν άμεση καθώς στο 70′ εκμεταλλεύτηκαν τα σερί λάθη της άμυνας του Παναιτωλικού με τους Ντουάρτε – Καπίνο να μπερδεύονται και τον τελευταίο ν’ ανατρέπει τον Χατζηστραβό. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και η απόφαση για πέναλτι παρέμεινε από τον ρέφερι Κατοίκο. Ο Θυμιάνης ανέλαβε την εκτέλεση στο 71′ ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Οι συγκινήσεις στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας δεν τελείωσαν εκεί καθώς στο 84′ ο Σενγκέλια έκανε γέμισμα στην περιοχή και ο Τορεχόν έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Χόβαν για το τελικό 3-2, ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του.

Την επόμενη, -17η- αγωνιστική, ο Παναιτωλικός θα φιλοξενηθεί από τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στη Λεωφόρο ενώ ο Πανσερραϊκός θα υποδεχθεί την Κηφισιά, την ίδια ημέρα και ώρα 15:00 στο δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Τορεχόν, Χουάνπι (Πέρες 23′), Μπαλντασάρα (Σενγκέλια 45′), Χατζηθεοδωρίδης (Ξενιτίδης 90+1′), Καρέλης (Ζοάο Πέδρο 75′), Ντουάρτε (Μπελεβώνης).

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης (Αυλωνίτης 45′), Στάικος, Μορέιρα (Μπαΐροβιτς 90′), Μούργος (Ντάνκερλουϊ 45′), Σοφιανός (Ουάρντα 45′), Χατζηστραβός, Άλεξιτς (Γούλερι 83′).

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News