105 Κροάτες, ένας Μπελέρης

Όπως θα μάθατε -μάλλον για να κάνουν Χριστούγεννα σπίτι τους- και οι 105 συλληφθέντες μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έδωσε μάχη ο Κροάτης πρωθυπουργός κ. Πλένκοβιτς, λένε οι πληροφορίες, για να υπάρξει η απελευθέρωση, απειλώντας με διπλωματικό επεισόδιο και παραπομπή του ζητήματος στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ακόμα μία φορά επέλεξε να γίνει αρεστός.

Γι’ αυτό και οι Κροάτες κυβερνητικοί εντεταλμένοι που επισκέπτονταν τις φυλακές το τελευταίο διάστημα ήξεραν (άραγε, πώς;) και διαβεβαίωναν τους προφυλακισμένους ότι «σε λίγο θα γυρίσετε σπίτια σας», με τον κ. Πλένκοβιτς να δηλώνει: «Είχαμε ισχυρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τη Δικαιοσύνη» (www.sport-fm.gr).

Έχουμε λοιπόν, από τη μια μεριά, έναν πρωθυπουργό που παλεύει και τελικά πετυχαίνει την απελευθέρωση 105 αποδεδειγμένα ταραξιών συμπατριωτών του και, από την άλλη, έναν άλλον πρωθυπουργό, συνάδελφο του Μωυσή, που δεν μπορεί να κάνει ζάφτι τον «καλλιτέχνη» Ράμα και να απελευθερώσει τον εκλεγμένο και παρανόμως κρατούμενο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Ναι, μα ο Μπελέρης δεν είναι Έλληνας πολίτης. Σωστά. Είναι όμως Έλληνας με όλη τη σημασία της λέξης. Τι να πει κανείς; Μπα, τίποτα…

πηγή : newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News