Αποφασιστικότητα για το γάμο των ομόφυλων, απάθεια για το δημογραφικό

Ο γάμος των ομόφυλων τείνει να γίνει εθνικό θέμα, αφού δεν γίνεται το δημογραφικό

«Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμήθηκε ότι βάζει «φρένο» στα σενάρια περί ψήφισης του νομοσχεδίου το αμέσως προσεχές διάστημα, λόγω των αντιδράσεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των αντιδράσεων από την Εκκλησία και άλλους φορείς. Πάντως το συγκεκριμένο θέμα και το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και μια σημαντική μερίδα του Τύπου τείνουν να το αναγάγουν σε θέμα υπαρξιακό για τη χώρα. Πράγμα που είναι επιεικώς υπερβολικό.

Εθνικό και υπαρξιακό θέμα για τη χώρα είναι το δημογραφικό. Και όχι το αν θεσμοθετηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτές τις μέρες τρέχει παράλληλα η είδηση ότι το βρεφικό γάλα πωλείται στη χώρα μας από 32 έως 213% ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά και δεν θα αποφασίσει κάποιος να κάνει ένα επιπλέον παιδί, ανάλογα με τις τιμές στο βρεφικό γάλα. Όμως έστω και σε επίπεδο συμβολισμού το συγκεκριμένο θέμα σε μια χώρα που βρίσκεται σε οξύτατη δημογραφική κρίση θα έπρεπε να απασχολεί πολύ περισσότερο το πολιτικό σύστημα και τα media.

Και αν η Κυβέρνηση μοιάζει να είναι αποφασισμένη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία και απλώς εξετάζει πως θα έχει το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος από την υπόθεση αυτή, μακάρι να έδειχνε την ίδια αποφασιστικότητα για μέτρα ανάσχεσης του δημογραφικού προβλήματος.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News