Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου : Νέο προεδρείο με συναίνεση

Με πανηγυρικό τρόπο εκλέχθηκε το προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατά τις δημαιρεσίες που έλαβαν χώρα σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος Ζώης ως πρόεδρος, προταθείς φυσικά από την παράταξη Παπαναστασίου, ο Σπύρος Γρίνος από την παράταξη Πιστιόλα ως αντιπρόεδρος και ο Δ. Κουρουμπλής από την παράταξη Τραπεζιώτη ως γραμματέας έλαβαν από 35 ψήφους και η εκλογή τους προέκυψε με τη συναίνεση των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει λευκό για να καταγράψει με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στο θεσμικό πλαίσιο που καλείται να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση και ειδικότερα για τον αποκλεισμό των μικρότερων παρατάξεων από τη δημοτική επιτροπή.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η διαδικασία για την εκλογή των μελών της εννεαμελούς δημοτικής επιτροπής που αποτελείται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο και από οκτώ δημοτικούς συμβούλους με την συνολική αναλογία βάσει νόμου, να είναι έξι μέλη για την πλειοψηφία και τρία από την αντιπολίτευση.

Ζήτησαν από την παράταξη Πιστιόλα, αλλά δεν πήραν θέση στη Δημοτική Επιτροπή οι μικρότερες παρατάξεις

Η παράταξη Πιστιόλα είχε τη δυνατότητα -λόγω των εδρών της- να εκλέξει ως μέλος της δημοτικής επιτροπής δημοτικό σύμβουλο και από τις μικρότερες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, παραχωρώντας ουσιαστικά μια θέση από αυτές που δικαιούται. Αυτό ακριβώς ζήτησε ο Τίμος Παπανικολάου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και συμφώνησε και ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, καθώς αμφότεροι άσκησαν κριτική στα όσα ορίζει ο νόμος για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Με την πρότασή τους και την κριτική τους στο νόμο κατάφεραν απλά να καταγράψουν το γεγονός ότι η παράταξη Πιστιόλα επί της ουσίας συμφωνεί με το νόμο που διέπει τη διαδικασία. «Έχει ένα νόημα η πρόταση του κ.Παπανικολάου.Δεν θέλει ο κ. Πιστιόλας; Δεν πειράζει, προχωράμε…», ανέφερε με νόημα ο Δημήτρης Τραπεζιώτης για να απαντήσει στη συνέχεια ο Νίκος Γκρίζης για λογαριασμό της παράταξη Πιστιόλα λέγοντας ότι αυτή η πρόταση επιχειρεί για λόγους εντυπωσιασμού να δείξει ότι δήθεν η παράταξή του δεν έχει συνεργατικό πνεύμα.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Τακτικά μέλη της, Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Αγρινίου θητείας τριάντα (30) μηνών, από 7 Ιανουαρίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2026, είναι οι : Χρ. Ζαρκαβέλης, Κ. Καλαντζής, Μπόκα Γεωργία, Μ. Σκορδόπουλος, Χρ. Τασολάμπρου, Κ.Πιστιόλας, Ν.Γκρίζης, Π.Καψάλης. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Θ.Γρίβας, Κ. Κουμπουλής, Π.Μαρνέζος, Μ.Παπαγεωργίου, Κ.Σαράκης, Γ.Φαρμάκης, Σπ. Γρίνος, Γ.Καλλίμορφος, Κ.Κουτσουπιά.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Δημαιρεσίες 2024