Η κρίση (ταυτότητας) στη Γερμανία φέρνει… λιτότητα στην υπόλοιπη Ευρώπη

Η σκανδαλιστική αφέλεια με την οποία προσεγγίζουν τις διεθνείς εξελίξεις πλείστοι δημοσιολογούντες, έχει εκνευριστική επιμονή.

Η κυβέρνηση… συμπλήρωμα (διατροφής) της εξυπηρέτησης των αμερικανικών συμφερόντων μέσω της… (κακόγουστης) παράστασης στην Ουκρανία, απέναντι στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών, κλυδωνίζεται λόγω ανατροφοδοτούμενων κοινωνικών εξεγέρσεων.

Στο επίκεντρο οι αγρότες, και μαζί τους πληθυντικές ακόμη κοινωνικές ομάδες. Σε αντίθεση με ό, τι παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην χιλιοταλαιπωρημένη πατρίδα μας, όπου λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, με τη μια κοινωνική ομάδα να μπαίνει απέναντι και να υπονομεύει την άλλη, με τη… φιλική παρότρυνση τοξικών ΜΜΕ και ενσωματωμένων δημοσιογραφικών φωνών (υστερίας).

Ο Όλαφ Σολτς, η Αναλένα Μπέρμποκ και ο Κρίστιαν Λίντνερ προσλαμβάνουν χαρακτηριστικά μοιραίων επιταχυντών της βαθιάς κρίσης ταυτότητας της σημερινής Γερμανίας. Κατανοούμε ωστόσο ότι, η κρίση στη Γερμανία, που θα οδηγήσει σε περιοριστικές πολιτικές, θα έχει δραματικές συνέπειες για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λιτότητα της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης, θα οδηγήσει σε λιτότητα στο σύνολο της ευρωζώνης. Μέρος της οποίας παραμένει και η… Ελλάδα μας.

πηγή : ysterografa.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News