Πολύ ικανοποιητική…. βρήκε ο Γ. Καρβέλης τη στελέχωση στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Νοσοκομείο άλλης χώρας θα είχε στο μυαλό του όταν έκανε δηλώσεις…

Tο Νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Ο κ. Καρβέλης, αφού συνεσκέφθη με τους ιθύνοντες του Νοσοκομείου, προέβη σε δηλώσεις αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε “πολύ ικανοποιητικό επίπεδο από πλευράς στελέχωσης τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό” και πρόσθεσε ότι από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας γίνονται ενέργειες για την προκήρυξη προσωπικού, ώστε να προστεθούν “κάποιες συμπληρωματικές ειδικότητες” που θα ενισχύσουν τις υφιστάμενες κλινικές.

Το ερώτημα είναι που ακριβώς είναι το πολύ ικανοποιητικό επίπεδο στελέχωσης ο Γ. Καρβέλης. Η ενίσχυση σε προσωπικό υπό το καθεστώς των μόνιμων προσλήψεων γίνεται, αλλά δυστυχώς γίνεται με τόσο αργό ρυθμό, που πριν κλείσουν οι «τρύπες» του συστήματος, ανοίγουν άλλες… είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω παραιτήσεων γιατρών. Έτσι τα τελευταία τρία χρόνια τα κενά στις οργανικές θέσεις γιατρών, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Συγκεκριμένα στις αρχές του 2021 ήταν 17, οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών  δύο χρόνια μετά έγιναν 25 και πλέον είναι 29

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν ήρθε στο Αγρίνιο για την στελέχωση του Νοσοκομείου, αφού εξάλλου τη βρίσκει πολύ ικανοποιητική, αλλά για το έργο της εγκατάστασης των DRG’s  (Σύστημα Διαγνωστικά Ομοιογενών Ομάδων με κατηγοριοποίηση ασθενών και ακριβή καταγραφή κόστους) με σκοπό αυτό να καταγράφει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πληρότητα και την αποδοτικότητα του κάθε νοσοκομείου, προκειμένου βάσει των δεδομένων που θα προκύψουν να έρθει και ο νέος υγειονομικός χάρτης….

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News