Δεν είναι δουλειά του βουλευτή να περνούν νόμοι με τους οποίους ο ίδιος διαφωνεί!

Πόσο αξιοπρεπές είναι ο βουλευτής να απέχει σε ένα νόμο, με τον οποίο διαφωνεί;

Γνωστές και αναμενόμενες χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Χθες ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας. Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;» διερωτήθηκε με δηκτικό τρόπο.

Και η απάντηση των κύκλων του Μαξίμου είναι πως «αν κάποιος είναι αποφασισμένος και δεν έχει σκοπό να το ψηφίσει, είναι αξιοπρεπής στάση να απέχει ώστε να περάσει το νομοσχέδιο». Από πού και ως που όμως για ένα βουλευτή, που δουλειά του είναι να νομοθετεί και σύμφωνα με το Σύνταγμα υποχρεούται να ψηφίζει κατά συνείδηση, είναι αξιοπρεπής στάση να απέχει σε ένα νόμο, με τον οποίο διαφωνεί. Είναι δουλειά του βουλευτή να περνούν νόμοι με τους οποίους ο ίδιος διαφωνεί; Δηλαδή η Κυβέρνηση ζητά επί της ουσίας από τους βουλευτές να αρνηθούν τη δουλειά τους και το καθήκον τους.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News