Παναιτωλικός: Το «πολυεργαλείο» Λομονάκο

Ο Σεμπάστιαν Λομονάκο που θα συνεχίσει στον Παναιτωλικό μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση, χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια και είναι σε θέση να «οργανώσει» πίσω από τον «φουνταριστό».

Κάτοικος Αγρινίου θα γίνει άμεσα ο Σεμπάστιαν Λομονάκο, άλλωστε βρίσκεται ήδη στην πόλη, κάτι που σημαίνει πως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός θα μπει, μόλις ανακοινωθεί φυσικά, στην ποδοσφαιρική «πραγματικότητα» του Παναιτωλικού.Ετσι ο 26χρονος που ήταν μέχρι πρότινος στη Χιλή για λογαριασμό της Ουνιόν Λα Καλέρα, αποτελεί «προϊόν» των ακαδημιών της Αρσεναλ Σαραντί και μετέπειτα αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στη Γοδόι Κρουζ, θα ντυθεί στα «κυανοκίτρινα».

Μόλις συμβεί αυτό θα περάσει για πρώτη φορά επίσημα τον Ατλαντικό για χάρη τους, ενώ το club φαίνεται πως πήρε ένα «πολυεργαλείο» από τα χαφ και μπροστά, αφού παρουσιάζεται σε θέση να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Στο «Estadio Nicolás Chahuán Nazar» όπου και βρίσκονταν μέχρι πρότινος έπαιξε σε 29 ματς της Ουνιόν Λα Καλέρα και σε 20 εξ’ αυτών ήταν για αρκετά λεπτά – όχι «πάνω στη φάση» όπως λέμε – κλασικό «9άρι», σε πέντε «περιφερειακός», σε επτά στο δεξί «φτερό» και σε έξι στο αριστερό. Αυτόματα παρουσιάζεται ικανός να προσφέρει παντού, ενώ με τη φανέλα της σημείωσε έξι τέρματα και έδωσε τρεις ασίστ. Μάλιστα αν και δεξιοπόδαρος σκόραρε και με το αριστερό, ενώ και μία τελική του πάσα έγινε με το θεωρητικά «κακό» του πόδι. Αρα, κρατάμε πως χρησιμοποιεί και τα δύο.

Ανάλογη ήταν και η παρουσία του όταν και έπαιζε εντός των συνόρων, αφού π.χ. στην Αρσεναλ Σαραντί ήταν ως επί το πλείστων «περιφερειακός», όμως το 2021 στη Γοδόι έπαιζε μόνιμα στα «φτερά» (κυρίως δεξιά).

Το 2022 κατέγραψε την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας όταν και σημείωσε στα «σαλόνια» 11 γκολ με την Αρσεναλ Σαραντί, plus πέντε ασίστ, εξέλιξη που τον έστειλε στην ομάδα της Χιλής ως δανεικό με οψίον αγοράς, την οποία όμως δεν ενεργοποίησε. Μάλιστα ως κορυφαία του εμφάνιση ήταν το 2-2 του Λα Μπομπονέρα κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς, όταν βρήκε δίχτυα στο 62′ και μετέπειτα (75′) «έφτιαξε» και το γκολ της ισοφάρισης του Κρίστιαν Κόλμαν.

Την ίδια στιγμή είναι διεθνής με όλες τις Under της πατρίδας και μάλιστα το 2019 κατέκτησε με την U22 το αντίστοιχο Παναμερικανικό τουρνουά που έγινε τότε στο Περού. Ο Λομονάκο έπαιξε στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της τελικής φάσης και σημείωσε ένα γκολ, με «βολίδα» έξω από τα αντίπαλα καρέ στο 3-1 επί του Παναμά. Ευρύτερα δεν «φοβάται» να πάρει σουτ από τα 20 ή και 25 μέτρα.

Με γνώμονα τα παραπάνω τα «καναρίνια» φαίνεται πως θα πάρουν – πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να περιμένουμε και την ανακοίνωση – έναν πολυσύνθετο παίκτη, που δύναται και να σκοράρει αλλά και να δημιουργήσει.Ως χάι-λάιτ του απομονώσαμε δύο φάσεις, που δείχνουν την τεχνική του κατάρτιση αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα.Στις 27 Αυγούστου του 2022 η Αρσεναλ παραχώρησε 1-1 στην Ουρακάν και εκείνος με ένα απλό «τσίμπημα» της μπάλας «έφτιαξε» το 1-0 του Μάουρο Πιτόν (στο 45ο δευτερόλεπτο του βίντεο).

Περίπου 1,5 χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2021, η Γοδόι που έπαιζε τότε επικράτησε 4-2 της Ράσινγκ Κλουμπ και με εξαιρετική λόμπα στο τρανζίσιον διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα.

Ο Σεμπάστιαν Λομονάκο με αριθμούς
Αρσεναλ Σαραντί: 74 αγώνες/18 γκολ/5 ασίστ
Γοδόι Κρουζ: 44 αγώνες/4 γκολ/3 ασίστ
Ουνιόν Λα Καλέρα: 29 αγώνες/6 γκολ/3 ασίστ
Πρωταθλήματα Β’ Αργεντινής: 1 (2018/19)

πηγή :  gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News