Το… αόρατο χέρι που προωθεί και ψηφίζει το γάμο των ομόφυλων

Τελικά εδώ και αρκετό καιρό έχει απλωθεί πάνω από τη χώρα ένα… αόρατο χέρι, το χέρι που ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων. Ο πρωθυπουργός πηγαίνοντας κόντρα στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα την αντίθεση της κοινής γνώμης και ακόμη περισσότερο των ψηφοφόρων του κόμματός του, κόντρα σε ένα μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, παραδόξως επιμένει στην άποψή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του με το συνηθισμένο αντιπολιτευτικό του στυλ καταθέτει μια ακόμη πιο προωθημένη πρόταση από αυτή που θα φέρει η ΝΔ. Και ενώ κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δημόσια τουλάχιστον δεν αντιδρά, ξαφνικά ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει κομματική πειθαρχία! Κομματική πειθαρχία σε ένα κόμμα υποτίθεται της Αριστεράς, που μάλιστα δεν κυβερνά, αλλά είναι στην αντιπολίτευση. Γιατί άραγε; Μήπως για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία που θα περάσει από τη βουλή τη ρύθμιση.

Το αόρατο χέρι είναι πιο εύκολα διακριτό στα κυρίαρχα ΜΜΕ. Πρωινάδικα και μεσημεριανά κατά κύριο λόγο, αν εξαιρέσει κανείς τους πολιτικούς, φιλοξενούν κατά βάση την άποψη (συγγραφέων, τραγουδιστών, σχεδιαστών μόδας) όσων είναι υπέρ του γάμου ομόφυλων, για όσους έχουν την παραμικρή ένσταση είναι έτοιμη η ταμπέλα του σκοταδιστή, του ομοφοβικού, του ακροδεξιού, του οπισθοδρομικού για να του την κρεμάσουν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News