Αρχές καλοκαιριού έτοιμη η νέα γέφυρα στον Εύηνο

Mε εντυπωσιακά γοργό ρυθμό εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας του Ευήνου, στη θέση της γέφυρας που υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021.

Η πρόοδος του έργου πιστοποιείται όχι μόνο από τις εικόνες, αλλά και από το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών μέχρι το τέλος του 2023 είχαν πληρωθεί 19,4 εκατ. ευρώ προς τον ανάδοχο, από το συνολικό κονδύλι των σχεδόν 24 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί για το έργο. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την συνολικότερη πίστωση ύψους 105 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί για τα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού.

Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται περί το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού. Παράλληλα όμως με την κατασκευή της νέας γέφυρας γίνονται και εργασίες αντιπλημμυρική της προστασίας.

Δηλαδή κατασκευάζονται έργα διευθέτησης στις όχθες του ποταμού (πτερυγότοιχοι, καθοδηγητικοί τοίχοι και καθοδηγητικά αναχώματα), ενώ η τελική λύση θα δοθεί με την ολοκλήρωση του αναβαθμού κατά πλάτος του ποταμού, ένα τεράστιο υδραυλικό έργο που θα προστατεύσει την ευρύτερη περιοχή από την ανεξέλεγκτη στάθμη και επικίνδυνη ροή των νερών του Ευήνου.

Η νέα Γέφυρα του Ευήνου έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια), ενώ το “κατάστρωμά” της έχει πλάτος 7,5 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκίνησε 18 μήνες μετά την καταστροφή.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News

Νέα Γέφυρα Ευήνου