Tο ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν oι μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγρινίου

Μία ομάδα, ένα σχολείο για όλους είναι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου και το απέδειξαν μία ακόμη φορά μέσα από το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν

Η ταινία – ντοκιμαντέρ «Ένα σχολείο στον Αγρό» που δημιούργησαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγρινίου υπό την καθοδήγηση της ντοκιμαντερίστιας Διονυσίας Κοπανά, επιλέχθηκε και συμμετείχε στην 23η Camera Zizanio Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, μαζί με άλλες ταινίες παιδιών από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

«Ένα σχολείο στον Αγρό»
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου
ενCINEσθηση Νεανικό Πλάνο 2023

Ένα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον που προβάλλει την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολείο και πιο συγκεκριμένα στο μάθημα της Γεωπονίας καθώς το σχολείο βρίσκεται σε αγροτική περιοχή.

Δείτε την ταινία εδώ

Η μαθητική ταινία αποτελεί το δημιουργικό αποτέλεσμα του πενθήμερου κινηματογραφικού εργαστηρίου δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.), υπό την καθοδήγηση της ντοκιμαντερίστιας Διονυσίας Κοπανά.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από Δευτέρα 2- έως Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου, και αποτέλεσε μέρος των εκπαιδευτικών δράσεων μιας “Εβδομάδας Κινηματογραφικής Παιδείας” στο Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα ενCINEσθηση του Νεανικού Πλάνου τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και στο Αγρίνιο και με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News