Όταν δεν είσαι αποτελεσματικός στα μείζονα, θέλει προσοχή στα ελάσσονα

Μήπως υπάρχει και κάποια καλή ιδέα για την ακρίβεια;

Η ιστορία με την επικείμενη ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων και το γεγονός ότι κατέστη επί μακρόν κυρίαρχο θέμα της πολιτικής ατζέντας δείχνει την απόσταση που έχει το τελευταίο διάστημα πρωτίστως η κυβέρνηση και συνολικότερα το πολιτικό σύστημα της χώρας από τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της κοινωνίας. Πιθανότατα, επειδή στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτικών δεν μπορεί να δώσει λύση. Γιατί, ακριβώς αυτή η απόσταση αυτή δεν έγκειται μόνο στο χρόνο που καταναλώνεται για το κάθε θέμα αλλά και στην αποτελεσματικότητα.

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αγία Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας τις 3 προτεραιότητες της κυβέρνησης: Ακρίβεια, υγεία και ασφάλεια. «Κάθε μέρα θα κάνουμε βήματα στη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες και πρόσθεσε μιλώντας για την ακρίβεια: «Οι τιμές θα πέσουν, έχουν ήδη πέσει»…
Αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε βέβαιοι είναι ότι ο πρωθυπουργός το φθινόπωρο έλεγε για την ακρίβεια ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και επανέλαβε τη δήλωση αυτή τις προάλλες, με τον πληθωρισμό το Δεκέμβριο να πηγαίνει από το 3 στο 3,5%. Εντωμεταξύ ο εισαγόμενος πληθωρισμός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται πλέον πληθωρισμός της απληστίας.

Και στο μεσοδιάστημα, αφού το τέρας της ακρίβειας δεν έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ο Πρωθυπουργός σπατάλησε αρκετή φαιά ουσία και πολιτικό κεφάλαιο στο γάμο των ομόφυλων, σπάζοντας μάλιστα το μυαλό του να βρει τρόπο να περάσει από τη Βουλή η σχετική ρύθμιση παρά το γεγονός ότι καμιά 30αριά βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να την υπερψηφίσουν. Και βρέθηκε ο τρόπος με το στρίβειν δια της αποχής. Αφού, το λύσαμε και αυτό, μήπως τώρα υπάρχει και κάποια καλή ιδέα για την ακρίβεια;

Όταν δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός στα μείζονα θέματα για την κοινωνία, θα πρέπει στα υπόλοιπα να κάνεις την ανάλογη διαχείριση και τουλάχιστον να τους δίνεις αξία μεγαλύτερη από αυτή που τους δίνει η κοινωνία.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News