«Kαίει» η ακρίβεια, αλλά από Μάρτιο σε ισχύ τα μέτρα

Επείγοντα μέτρα, αλλά με χρονοκαθυστέρηση

Στη Βουλή κατατέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η τροπολογία για τον εξορθολογισμό και τη διαφάνεια των τιμών, τα μέτρα για τον εξορθολογισμό των τιμών βρεφικού γάλακτος και για την αναβάθμιση της πλατφόρμας «e-katanalotis».

Στις διατάξεις της τροπολογίας περιλαμβάνονται τα μέτρα που είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας και αφορούν μεταξύ άλλων στις «καθαρές» τιμές στο ράφι και τον ορισμό ανώτατου περιθωρίου κέρδους στο βρεφικό γάλα. Ωστόσο παρά τον χαρακτήρα του επείγοντος που έδωσε η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στα συγκεκριμένα μέτρα, εντούτοις η εφαρμογή τους έρχεται με… χρονοκαθυστέρηση δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2024.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, εκτίμησε μάλιστα ότι από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα είναι ορατές οι μειώσεις στις τιμές. Αυτό που βέβαια μέχρι τώρα είναι ο ορατό είναι ότι πληθωρισμό το Δεκέμβριο τσίμπησε από το 3 στο 3,7%. Το βασικό όμως επί του προκειμένου ότι τα μέτρα για το νούμερο ένα θέμα στην ατζέντα της κοινωνίας έρχονται με χρονοκαθυστέρηση.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News