Μήπως το κουβάρι της Greek Mafia ξετυλίγεται από το λαθρεμπόριο καυσίμων;

Μικρό κακό η αλληλοεξόντωση της Greek Mafia, το λαθρεμπόριο όμως όχι

Δεν ξέρουμε αν οι συλλήψεις από την πλευρά της Αστυνομίας για την επονομαζόμενη Greek Mafia σηματοδοτούν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε με το… δεξί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως είναι καιρός να γίνει κάτι.

Βέβαια οι συλλήψεις αυτές προφανώς και δεν σηματοδοτούν την εξάλειψη της Greek Mafia, ωστόσο θα μπορούσε να είναι μια αρχή.Υπάρχει βέβαια και η θεωρία που λέει ότι θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους μαφιόζους να αλληλοσκοτωθούν και έτσι να εκλείψουν από μόνοι τους. Αλλά αυτή η θεωρία προφανώς και δεν στέκει, για τον απλούστατο λόγο ότι πάντοτε θα βρίσκεται κάποιο να αναλάβει τα καθήκοντα του οποιοδήποτε μαφιόζου δολοφονείται, γιατί υπάρχει το χρήμα από πίσω και ως γνωστόν οι μπίζνες δεν σταματούν ποτέ.

Εκεί που έπρεπε το Κράτος να δώσει έμφαση, καθώς βγάζουν μάτι οι σχέσεις της Greek Mafia με το λαθρεμπόριο καυσίμων, είναι ακριβώς αυτό: η πάταξη του λαθρεμπορίου.
Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα θύματα της Greek Mafia δολοφονήθηκαν μέσα σε πρατήρια βενζίνης. Δεν είναι τυχαίο που ακριβώς επειδή δεν έχει παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους φόρους στα καύσιμα. Δεν είναι τυχαίο που το σύστημα εισροών – εκροών και τα gps στα βυτιοφόρα βρίσκεται επί χρόνια στην αναμονή.

Το μέσο πολίτη δεν το απασχολεί αν η Greek Mafia αλληλοεξοντωθεί, ούτε φοβάται ο μέσος Έλληνας να του την πέσουν με καλάσνικοφ, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις όμως του λαθρεμπορίου καυσίμων και η φορολογία στα καύσιμα τον αφορούν.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News