Ανακατωσούρα μέσω δημοσιευμάτων με το δικαστικό χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία

Καταργείται το Εφετείο στο Αγρίνιο λέει το «Πρώτο Θέμα», κεντρικό Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι λέει η «Καθημερινή»

Ο νέος δικαστικός χάρτης συζητιέται εδώ και μήνες μέσω διαρροών -ενίοτε ημιεπίσημων- φημών και δηλώσεων διαφόρων παραγόντων. Φαίνεται όμως πως σύντομα το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με το επίσημο κείμενο του νομοσχεδίου να τίθεται σε διαβούλευση.

Μέχρι τότε όμως δημοσιεύματα του αθηναικού Τύπου μεταφέρουν διαφορετικές εκδοχές για το τι θα φέρει ο νέος δικαστικός χάρτης στην Αιτωλοακαρνανία, δημιουργώντας ένα θολό τοπίο. Διαφορετικές εκδοχές και μεταξύ των δημοσιευμάτων και κυρίως σε σχέση με όσα ξέραμε με βάσει τις επίσημες ανακοινώσεις των δικηγορικών συλλόγων στην περιοχή και ορισμένων εκ των βουλευτών που συμμετείχαν σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προ δύο εβδομάδων.

Η βασική διαβεβαίωση της σύσκεψης αυτής ήταν ότι δεν θα κλείσει το Εφετείο στο Αγρίνιο σήμερα όμως το «Πρώτο Θέμα» επικαλούμενο πληροφορίες μιλά για κατάργηση των πέντε Εφετείων που ιδρύθηκαν το 2011 ανάμεσά τους και αυτό του Αγρινίου. Αναφορικά με τα Πρωτοδικεία, η «Καθημερινή» σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει πως το Εφετείο στο Αγρίνιο θα παραμείνει ως έχει, αλλά κεντρικό Πρωτοδικείο θα είναι αυτό του Μεσολογγίου και όχι αυτό του Αγρινίου, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με το τοπίο να είναι σχετικά θολό οι αντιδράσεις στην περιοχή για το νέο δικαστικό χάρτη κλιμακώνονται. Ήδη στο Μεσολόγγι επίκεινται κινητοποιήσεις έστω και συμβολικές, ενώ ο δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος θα βρεθεί την Τρίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, αύριο, (Δευτέρα 22/1), συνεδριάζει για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, καθώς αντίστοιχες υποβαθμίσεις Πρωτοδικείων προτείνονται σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Αμαλιάδα και έτσι αντιδράσεις υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου και όχι οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους δικηγορικούς συλλόγους της περιοχής στην προ ημερών σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση του διαλόγου που γίνεται -υποτίθεται- σε θεσμικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News