Λίγα ευρώ στις οικογένειες, γιατί το όραμα είναι οι άλλου τύπου οικογένειες

Με λίγα ευρώ δεν λύνεται το δημογραφικό 

«Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά αποτελεί βασική προτεραιότητα» της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν χθες το πρωί της Δευτέρας.

«Γι’ αυτό και αυξάνουμε το επίδομα γέννησης μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1/1/2023. Από €2.000 για κάθε παιδί, σε €2.400 έως €3.500 ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών» έγραψε, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με αναλυτικά τα ποσά που αντιστοιχούν για κάθε παιδί, για το επίδομα γέννησης.

Από την πλευρά των συναρμοδίων υπουργών σημειώθηκε πως τα νέα μέτρα «φτιάχνουν μια σημαντική περίμετρο ασφαλείας για τις νέες γέννησης, με αύξηση του επιδόματος γέννησης από τα 2.000 στα 2.400 ευρώ στην πρώτη κλίμακα».

Επιπλέον, η αύξηση ανέρχεται σε:
• 700 ευρώ για όσους έχουν δυο παιδιά
• 1.000 ευρώ για τρία παιδιά
• 1.500 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
Μάλιστα θα υπάρχει αναδρομική ισχύ στο μέτρο, όποτε το επίδομα θα λάβουν οι γονείς και για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023, με πρώτη καταβολή τον Απρίλιο του 2024.

Προς τη θετική κατεύθυνση η αύξηση του επιδόματος και η αναδρομικότητα του μέτρου, αλλά ειλικρινά πιστεύει κάποιος ότι έτσι λύνεται το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας; Μάλλον η κυβέρνηση σπεύδει απλώς να κάνει κάτι στις οικογένειες, που ξέραμε από το παρελθόν, τώρα που μετά τη θέσπιση του γάμου των ομόφυλων θα πρέπει μάλλον να μιλάμε και για νέου τύπου οικογένειες.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News