Παπαναστασίου κατά Παΐσιου για το «ένα Πρωτοδικείο»

Εμμέσως πλην σαφώς συμφώνησε και ο Σπύρος Διαμαντόπουλος

Ευθύς εξαρχής στην παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το δικαστικό χάρτη ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τα έβαλε με τον προέδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Παΐσιο.

Αφορμή ήταν η ατάκα του Χρ. Παΐσιου «αν παραμένει ένα Πρωτοδικείο θα πρέπει να είναι στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου την Κυριακή. Αυτό το είπε ο Χρ. Παΐσιος με την ιδιότητα του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, γεγονός που σχολιάζεται αρνητικά και από το νομικό κόσμο του Αγρινίου.

Ο Γ. Παπαναστασίου δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει το Χρ. Παΐσιο στη… θέση του εκφράζοντας τη λύπη του για τη δήλωσή του. «Μόνο ενωμένοι πετυχαίνουμε πράγματα, γιατί διαφορετικά μας διαιρούν», είπε ο Γ. Παπαναστασίου αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τοπικιστική διάθεση ορισμένων εξυπηρετεί τα σχέδια των κυβερνώντων να σπάσει το μέτωπο της διεκδίκησης των τοπικών κοινωνιών. Ο Δήμαρχος Αγρινίου κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για καμία μεταβολή στον υφιστάμενο δικαστικό χάρτη.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος συντασσόμενος ουσιαστικά με το Δήμαρχο Αγρινίου. “Μακρυά από εμάς η οποιαδήποτε προσπάθεια διαίρεσης” είπε με νόημα ο Σπ. Διαμαντόπουλος.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News