Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ – πρώτων βοηθειών στο 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) – Πρώτων Βοηθειών. Εκπαιδευτές ήταν ο Συντονιστής της 3ης  ΤΟΜΥ Αγρινίου Ιατρός Γενικής Ιατρικής κ. Ποσονίδης Κωνσταντίνος, η Επισκέπτρια Υγείας της 3ης ΤΟΜΥ κ. Χρυσάφη Ελεάνα και ο Νοσηλευτή κ. Κεφαλιακός Αντώνιος.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Γ1Νοσηλευτικής του τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας, και οι μαθητές των τμημάτων Β και Γ Γραφικών Τεχνών του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ. Ανδρέου Αγγελική ΠΕ06, κ. Ιωακειμίδου Ελένη ΠΕ87.02, κ. Νικητοπούλου Μαρία ΠΕ03, κ. Χονδρονικόλα Αναστασία ΠΕ87.02 και οκ. Χατζησμαλής Νικόλαος ΠΕ08.

Το σεμινάριο περιλάμβανε το θεωρητικό κομμάτι στο οποίο αναλύθηκαν οι τεχνικές της ΚΑΡΠΑ και το πρακτικό δηλαδή την εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε προπλάσματα( ενηλίκου, παιδιού και βρέφους) υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των ειδικών. Ο κ. Ποσονίδης και οι εκπαιδευτές ενημέρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικούς τον τρόπο αντιμετώπισης ατόμων που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους. Η ΚΑΡΠΑ είναι σωτήρια για τον ασθενή γιατί υποκαθιστά βραχύβια την εξειδικευμένη βοήθεια.

Ο απλός, κατανοητός αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος των εκπαιδευτών σε συνάρτηση με τη σπουδαιότητα του θέματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας. Επιπλέον, η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική για τους μαθητές μας, καθώς αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση το γεγονός ότι οι Πρώτες Βοήθειες είναι σωτήριες όταν παρέχονται με τη σωστή μέθοδο και τρόπο. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News