Mε την τροπολογία της επιστολικής ψήφου ίσως πέρασαν άλλα «μηνύματα»

Η τροπολογία της επιστολικής ψήφου και ο γάμος των ομόφυλων

Δεν πέρασε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές. «Υπέρ» ψήφισαν μόνο 158 βουλευτές, ενώ για την υπερψήφιση της τροπολογίας απαιτούνταν τα 2/3 των βουλευτών, ήτοι 200 θετικές ψήφοι. Αυτό που υπερψηφίστηκε ήταν η επιστολική ψήφος στις Ευρωεκλογές που απαιτούσε απλή πλειοψηφία της Βουλής.

Η αιφνιδιαστική όμως κίνηση της κυβέρνησης να θέσει ζήτημα αναφορικά με την εκλογική διαδικασία των επόμενων εθνικών εκλογών και μάλιστα τόσο νωρίς δημιούργησε εύλογες απορίες. Και αυτό κατά την προηγούμενη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε (και απέδειξε) να αποφεύγει, όπως ο διάλογος το λιβάνι, πρόωρες συζητήσεις περί εκλογών. Γιατί λοιπόν τώρα μια τέτοια τροπολογία για τις εθνικές εκλογές;

Μήπως γιατί απλώς θέλησε να θυμίσει σε όσους δεν προτίθενται να ψηφίσουν τη ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων πως σε περίπτωση που γίνουν εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, αυτές θα γίνουν με λίστα, που θα καταρτίσει ο ίδιος, πετώντας ενδεχομένως έξω από τις εκλόγιμες θέσει ή ακόμη και από τα ψηφοδέλτια κάποιους; Ίσως να μην στεναχωρήθηκε καθόλου ο Κ. Μητσοτάκης που η τροπολογία αυτή δεν βρήκε συναίνεση στην αντιπολίτευση.

Φαινομενικά άσχετη η τροπολογία της επιστολικής ψήφου για τις εθνικές εκλογές με ρύθμιση του γάμου των ομόφυλων… Όταν όμως για να περάσει μια ρύθμιση δεν αρκούν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ίσως να μην και πολύ μακριά τουλάχιστον η συζήτηση για εκλογές.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News