Θολό τοπίο μέχρι το τελικό κείμενο του δικαστικού χάρτη

Ο νέος δικαστικός χάρτης παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, αλλά το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη διάσταση καθώς αυτό θα γίνει μόνο όταν βγει σε διαβούλευση και δημοσιοποιηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου.

Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός χώρος ώστε αντικρουόμενες πληροφορίες ή φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να δημιουργούν ένα θολό τοπίο. Μετά τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου ήρθε ένα ακόμη, αυτή τη φορά από το dikastiko.gr, να θέσει εν αμφιβόλω το τι τελικά θα συμβεί με τα δικαστήρια της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς μιλά για κεντρικό Πρωτοδικείο της Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και όχι στο Αγρίνιο.

Την Κυριακή μάλιστα υπήρξε ακόμη και δημοσίευμα («Πρώτο Θέμα») που μιλούσε ακόμη και για κατάργηση του Εφετείου στο Αγρίνιο. Ενώ ανάλογη μετάθεση του κεντρικού Πρωτοδικείου της Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι «είδε» και η «Καθημερινή» με δικό της δημοσίευμα.

Προφανώς μόνο από το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα μπορέσει να καταλάβει κανείς τι είναι παραπληροφόρηση και τι όχι. Και τι μπορεί να έρχεται ως πληροφορία ή φήμη βάσει σκοπιμοτήτων.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου και όχι οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στους δικηγορικούς συλλόγους της περιοχής στην προ ημερών σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση του διαλόγου που προηγήθηκε και -υποτίθεται- έγινε σε θεσμικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News