«Μεσολογγίτιδα» στο Αγρίνιο: Οι οπλαρχηγοί, λέει, ίδρυσαν δικαστήριο στο Αγρίνιο το 1822

Koυίζ για ψαγμένους και υποψιασμένους

Κάποιοι στο Αγρίνιο τόσες δεκαετίες που μαίνεται με διάφορες αφορμές η κόντρα Μεσολογγίου και Αγρινίου δεν έχουν καταλάβει τη γραφικότητα των επιχειρημάτων του Μεσολογγίου, που επικαλούνται για τα προβλήματα του σήμερα και για τις λύσεις του αύριο την ιστορικότητα της πόλης, την Έξοδο του Μεσολογγίου το Λόρδο Βύρωνα και ποιος ξέρει τι άλλο. Και είπαν να τους συναγωνιστούν… μετρώντας και συγκρίνοντας την ιστορικότητα των πόλεων και των δομών τους.

Και το επιχείρημα, τώρα που συζητάμε για το νέο δικαστικό χάρτη, λέει ότι το Πρωτοδικείο Αγρινίου είναι πιο ιστορικό, γιατί οι οπλαρχηγοί της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας το Φεβρουάριο του 1822 (σ.σ. δηλαδή πριν από την Έξοδο του Μεσολογγίοου) στο Βραχώρι συνέστησαν την «Γερουσία της Δυτικής Ελλάδας» και αποφάσισαν την ίδρυση δικαστηρίου, το οποίο θα είχε την έδρα του στο Βραχώρι και θα εκδίκαζε υποθέσεις όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Ωραίο το επιχείρημα για να είναι κεντρικό Πρωτοδικείο στην Αιτωλοακαρνανία, αυτό του Αγρινίου, αλλά δυστυχώς κάποιοι στο Αγρίνιο δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορείς να συναγωνιστείς σε… γραφικότητα αυτούς που επί δεκαετίες έχουν το copyright της ιστορικότητας, της ιερότητας και φυσικά της γραφικότητας…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News