Φαρμάκης : Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Τη χαρά του για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στο χαιρετισμό του κατά την τελετή των εγκαινίων του δρόμου Άκτιο – Αμβρακία.

«Θυμάμαι το συγκεκριμένο έργο από την εποχή που ήμουν ακόμα νέος περιφερειακός σύμβουλος. Το έβλεπα να σέρνεται και να «αγκομαχάει», να μετατρέπεται σε ένα ακόμα «γεφύρι της Άρτας». Και την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι να ταλαιπωρούνται σε έναν κακό και επικίνδυνο δρόμο. Επομένως, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ευτυχής που άλλη μία εκκρεμότητα που έρχεται από το παρελθόν, κλείνει οριστικά. Και κλείνει, παραδίδοντας στην κοινωνία έναν σύγχρονο άξονα που διευκολύνει τις μετακινήσεις μεταξύ των δυτικών ακτών της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, που προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στο αεροδρόμιο του Ακτίου και που τελικά, είναι για τον τόπο μας, ο πρώτος κάθετος άξονας στην Ιόνια Οδό».

Μάλιστα ο Νεκτάριος Φαρμάκης πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. «Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, αλλά και η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με το Πλατυγιάλι. Μάλιστα, εάν «δέσουμε» μαζί όλα αυτά τα κομμάτια, από το Πλατυγιάλι μέχρι το Αγρίνιο και το Καρπενήσι, αισθάνομαι ότι η μπορεί η χώρα μας να αποκτήσει έναν νέο, νότιο διαγώνιο άξονα, εξαιρετικά πολύτιμο για την επικοινωνία μεταξύ ανατολικής και δυτικής χώρας, αλλά και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News