Μητσοτάκης για Πρωτοδικεία: «Μερικές φορές πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες»

Μερικές φορές πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις στους κανόνες. Αυτή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρη Νικάκη και το δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου, που τον συνάντησαν στη Βόνιτσα θέτοντάς του το θέμα του δικαστικού χάρτη.

Με αυτό τον τρόπο ο Πρωθυπουργός άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να διατηρηθούν ως έχουν τα Πρωτοδικεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, κόντρα δηλαδή στο κανόνα του ενός Πρωτοδικείου ανά νομό που βάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πράγμα που είναι και το αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας, άσχετα αν τις τελευταίες ημέρες οι δύο πόλεις ερίζουν για την έδρα του κεντρικού Πρωτοδικείου στο νέο δικαστικό χάρτη. «Θα γίνει το τεχνοκρατικά σωστό» πρόσθεσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του «αφήστε το πάνω μου».

Πάντως ο Πρωθυπουργός έλαβε τα αντίστοιχα ψηφίσματα από το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου και το Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων και πλέον θα πρέπει μάλλον να περιμένουμε τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την επόμενη μέρα των δικαστηρίων στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση είναι απορίας άξιο, αν στο τέλος της ημέρας τέτοιου τύπου χωροταξικές αποφάσεις τις παίρνει πάνω του ο Πρωθυπουργός υπό το βάρος τοπικών ή άλλων αντιδράσεων, γιατί τότε το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει την Παγκόσμια Τράπεζα για να δώσει συμβουλές για το δικαστικό χάρτη…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News