Η… παιδική χαρά των Βρυξελλών έχει σταματήσει να ακούει τις κοινωνίες

Εγκεφαλικά νεκρή η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η μεγάλη κινητοποίηση των Ευρωπαίων αγροτών στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας ξεδιπλώθηκε από νωρίς το πρωί, της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ώρα που οι ηγέτες των 27 συνέρχονταν σε έκτακτη Σύνοδο κορυφής με θέμα την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Πάνω από 1.300 τρακτέρ λίγα μέτρα από την είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με τους αγρότες να καίνε λάστιχα και να φώναζουν συνθήματα κατά των “πράσινων” ευρωπαϊκών πολιτικών που θεωρούν ότι απειλούν με αφανισμό το επάγγλεμά τους.

Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αφασία… Πρώτα η Ουκρανία… Δυστυχώς ακόμη μια από τις βασικές αξίες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το κοινό ευρωπαϊκό όραμα έχει πάει περίπατο… Το σύστημα των Βρυξελλών έχει σταματήσει να μιλά και να πράττει για την κοινωνική συνοχή.

Και μοιραία τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής φτάνουν στην πόρτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές… Η… παιδική χαρά των Βρυξελλών όμως παραμένει αδιόρθωτη και έχει σταματήσει να ακούει τις κοινωνίες. Είναι εγκεφαλικά νεκρή, όπως έλεγε ο Μακρόν για το ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο Google News